GAÜ ve AB Bitkisel Üretim Projesi İşbirliğinde Organik Arıcılık Seminerleri Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve AB Bitkisel Üretim Projesi İşbirliğinde Organik Arıcılık Seminerleri Düzenleniyor

SEMİNERLER DİPKARPAZ’DAN BAŞLAYIP TÜM ÜLKE GENELİNDE GERÇEKLEŞECEK

Girne Amerikan Üniversitesi Arıcılık AR-GE Merkezi ve Avrupa Birliği (AB) Bitkisel Üretim Projesi işbirliği ile “Organik Arıcılık”  konulu eğitim seminerleri düzenleniyor.

Dipkarpaz’da başlatılan seminerler KKTC’nin belirli yerlerinde arıcılığa meraklı kişiler yada bu işle uğraşan halkın blinçlendirilmesi ve daha verimli şekilde organik bal üretimine destek olunması amacıyla düzenlendiği belirten açıklamada, Kıbrıs’ın arıcılık için çok uygun bir yer olduğu, herkesin bu işi yapabileceği bildirildi. Seminerde konuşmacı olarak dünyaca ünlü uzmanların katılacağı vurgulanırken, tüm halkın davetli olduğu bildirildi.

Seminerler İtalyan ve Fransız Eğitmenler Tarafından Veriliyor

Seminerler ilk olarak Dipkarpaz bölgesinde 10 Haziran Pazartesi günü GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Ofis’inde  başlayarak, 11 Haziran Salı günü saat 17:30’da Mersinlik, 12 Haziran Çarşamba saat 17:30’da Kozanköy, 13 Haziran Perşembe günü 10:30’da Lefkoşa Mimarlar ve Mühendisler Odası, 13 Haziran Perşembe saat 17:30’da Akıncılar’da gerçekleşeceği bildirildi. Eğitimcilerin İtalya’dan Vincenzo Panettieri, Fransa’dan Christian Harel, GAÜ Arıcılık Merkezinden Hüseyin Balkaya ve Oytun Sonel olduğu belirtilirken, eğitimlerin ücretsiz olduğu vurgulandı.

“Kıbrıs Arısının Korunması ve Islahına Yönelik Bilimsel Çalışmalar Devam Ediyor”

Ayrıca Konuyla ilgili yapılan açıklamada GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık AR-GE Merkezinin Kıbrıs ırkı arının korunması ve ıslahı gibi bilimsel çalışmalar yanı sıra bölgede sosyal sorumluluk projelerinin de son hızıyla devam ettiği vurgulanırken, Girne ve Dipkarpaz bölgesinde proje eğitim programı çerçevesinde eğitim almak isteyen bölge halkının GAÜ Girne Kampüsüne, Dipkarpaz Belediyesi ile Dipkarpaz GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Halkla İlişkiler ve Proje Ofisine başvurulabileceklerinin de ifade edildiği açıklamada başvuruların devam ettiği belirtildi.

“Eğitimler ve Kovan Dağıtımı Ücretsiz Olacak”

Eğitimler ile eğitimler sonunda arılı kovan dağıtımının ücretsiz olacağının da vurgulandığı açıklamada bölge halkına üretime geçmeleri için eğitimler yanında ekipman, teknik destek ve danışmanlık verileceğinin altı çizildi.

“Her Ev Bir Atölye Sloganı ile Kadınlara Yönelik Arı Sütü Üretim Eğitimi de Verilecek”

Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma projesi kapsamında ücretsiz olarak düzenlenecek teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda üretime başlayacak bölge halkına GAÜ Arıcılık AR-GE Merkezi teknik ekibi tarafından sürekli danışmanlık verilerek sağlıklı ve verimli üretimin sağlanacağına da işaret edilen açıklamada “Her Ev Bir Atölye” sloganı ile Dipkarpazlı kadınlara yönelik arı sütü üretimi eğitiminin de verilerek yaratılacak artı değerle bölgeye ek istihdam olanağı ile Karpaz ekonomisine katkı sağlanacağı vurgulandı.

Ayrıca üretim sonunda ürünlerin Girne Amerikan Üniversitesi tarafından satın alınarak Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları ile üniversite bünyesinde değerlendirileceğine de işaret edilen açıklamada Arıcılık AR-GE Merkezinin çalışmalarına Girne Kampüs Limonluk bölgesinde de devam ettiği hatırlatılarak GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ve bünyesindeki birimlerin çalışmaları ile Karpaz bölgesi ve insanının kaderinin değişmeye başladığı vurgulandı.