“25 Yilda Özlediğimiz Noktada Olan GAÜ Bir Dünya Üniversitesi”

Haberler

GAÜ'DEN

“25 Yilda Özlediğimiz Noktada Olan GAÜ Bir Dünya Üniversitesi”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalarda bulundu. Program yapımcısı ve sunucusu Simge Özeklerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu üniversiteler, yükseköğretim sistemi ve gündemdeki konular ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Üniversitelerin son iki yıldır öenmli sorunlar yaşadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, sayıları hızla artan yükseköğret,im kurumları ile rekabet ortamı içerisinde üniversitelere düşen önemli görevlerin de bulunduğunun altını çizerek dünya ile rekabet etmede uluslararası alanlara açılma, kaliteyi artırma ve öğretim görevlilerinin çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
“KKTC’nin Tanınmasında Dünyaya Yayılan Kampüslerin Önemi Büyük”

GAÜ’nün 25. Yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı sonunda onursal doktora payesi aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, 25 yıl önce temelleri atılan sürecin çok kolay geçmediğini belirterek başarılar ile dolu geçen 25 sene için yetkililere teşekkür etti.

GAÜ’nün Amerika’dan İngiltere’ye ve Singapur’a kadar uzanan kampüsleri ile KKTC’nin tanınmasına büyük katkı yaptığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, değişik ülkelerden gelen öğrencilerin fahri eşçi olarak ülkelerine dönmelerinin önemli olduğunu belirtti.
“25 Yılda Özlediğimiz Noktada Olan GAÜ Bir Dünya Üniversitesi”

25 yılda GAÜ’nün atılımları, yatırımları ve dünyaya yayılan kampüsleri ile bir dünya üniversitesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, GAÜ ailesinin KKTC2nin adının tüm dünyada duyurulmasının sorumluluğunu üzerinde taşıdığını ifade ederek GAÜ ailesi ve yetkililerine teşekkürlerini iletti.
“Bayram Sonrası Tüm Rektörler İle Toplantio Yapılacak. Sorunlar Masaya Yatırılıcak.”

KKTC Cumhurbaşkanlığı ve hükümetinin de üniversitelerin yaşadığı sorunlar ile yakından ilgilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bayram sonrasında tüm yetkili kesimler ve rektörler ile yuvarlak masa toplantılaerının yapılacağını ve sorunların masaya yatırılacağını açıkladı.

Yurtdışı kampüslerin yükseköğretim sistemi ve ülke tanıtımı için çok önemli olduğuına da işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, devam eden atılım ve yatırımlar yanında 25 yılda başarılanlar ile ne kadar iftihar edilse az olduğunu belirtti. GAÜ’nün diğer projelerinin yakından izlendiğini belirterek sözlerine son veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, GAÜ’ye başarılar diledi.