“16. TÜRKSOY Opera Günleri” GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

“16. TÜRKSOY Opera Günleri” GAÜ’de Gerçekleşti

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde “16. TÜRKSOY Opera Günleri” muhteşem bir konserle başladı.

“16. TÜRKSOY Opera Günleri”nin açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektörü  Prof. Dr. Yıldırım Öner,TÜRKSOY Opera Günlerinin Kuzey Kıbrıs’ın en güzel beldesinde ve en iyi üniversitesinde gerçekleştiğini belirterek, Orta Asya Türk devletlerinin Sovyetler Birliği döneminde parçalandığını, bunun sonrasında TÜRKSOY sayesinde biraraya gelerek Türk külrünü koruma aldığını belirtti. Ayrıca TÜRKSOY Ailesine ve sanatcılara Kıbrıs’ta oldukları için şükranlarını sunan Öner, muhteşem bir konser olacağını dilegetirerek herkeze teşekkürlerini sundu.

TÜRKSOY adına Genel Sekreter Prof. Dr. Düsen Kaseinovgerçekleştirdiği konuşmasında, TÜRKSOY’un her geçen gün dahada büyüyerek ilerlediğini, bu şekilde Türk kültürünün yayılması ve tanıtılmasının dahada güçlü bir şekilde ilerlediğine değindi. GAÜ ile yapmış oldukları anlaşmanın doğrultusunda, ilerleyen zamanlarda daha bir çok organizasyona imza atılacağını belirten Kaseinov, bu anlaşma ve ağırlamadan dolayı GAÜ’ye teşekkürlerini sundu.

Türk dünyasında müzik dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip çok değerli sanatçıların seslendirdiği eserlerden oluşan “16. TÜRKSOY Opera Günleri”, yoğun katılımın yanında Devlet yetkililerinin de katılımıyla GAÜ Uluslararası Spectrum Kongre Merkezinde gerçekleşti. Konserin sonunda sanatcılara teşekkür plaketlerini GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinovtaktim ederken, Kaseinov Serhat Akpınar’a TÜRKSOY’un motifleriyle süslenmiş teşekkür plaketni sundu.

Konukların yoğun alkışları eşliğinde gerçekleşen Opera’nın sonunda GAÜ Spectrum fuaye alında konuklar ve sanatcıların biraraya geldiği kokteyl renkli sohbetlere sahne olurken, sanatcılarla hatıra fotoğrafları çekildi.