GAÜ Karpaz İlkokulunun Bilgisayar Laboratuvarını Yeniliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Karpaz İlkokulunun Bilgisayar Laboratuvarını Yeniliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini ve uzman kadrolarını sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karpaz’a taşıyor.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi ile Dipkarpaz Belediyesi işbirliği ile 35 yıldır onarım ve bakım görmeyen Dipkarpaz İlkokulunda çalışmalar sona yaklaşırken Karpazlı öğrencilerin daha çağdaş ve modern eğitim almaları için ilkokul bünyesindeki bilgisayar laboratuvarı ve teknolojik altyapısı GAÜ tarafından yenileniyor.

GAÜ Bilgi İşlem Müdürlüğü ekipleri tarafından okulda başlatılan çalışmalar Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Yiğit tarafından yerinde incelendi. Konuyla ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Demirci önemli mesajlar verdi.
“Karpazlı Öğrenciler GAÜ Katkıları İle Çağdaş Eğitime Kavuştu”

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile GAÜ yetkililerine Dipkarpaz İlkoluluna göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eden Demirci, 35 yıldır Dipkarpaz ilkokulunun onarım görmediğine dikkat çekti.

GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan 40 kişilik ekibin Dipkarpaz İlkokulunun tadilatı ve yeniden boyanması çalışmalarını başlattığını hatırlatan Demirci, üniversite ve üniversite yetkililerinin verdikleri sözü tutarak 35 yıldır bakım yapılmayan ilkokulun çağdaş ve modern görüntü ile altyapı kavuşması için her türlü desteği sergilediklerini belirtti.

Dipkarpaz İlkokulunun GAÜ katkıları ile diğer bölge ilkokulları gibi çağdaş eğitime kavuşmasının önemine de işaret eden Demirci, bilgisayar laboratuvarının yenilenmesi ile öğrencilerin daha çağdaş ve modern eğitim almaya başlayacaklarını vurguladı.