GAÜ Kıtalar Arası Yükseköğretim Giriş Sınavı 4 Haziran Salı Günü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kıtalar Arası Yükseköğretim Giriş Sınavı 4 Haziran Salı Günü

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 4 Haziran 2013 salı günü saat 10.00’da düzenlenecek GAÜ 2013 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları %50’den başlayarak tam burslu eğitim hakkı yanında Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile Türkiye Yerleşkesinin ilk eğitim binasında ek eğitim ücreti ödemeden öğrenim hakkı da kazanacak.

“GAÜ, Öğrencilerine Yurt Dışı Kampüslerinde Kıtalar Arası Yükseköğretimin Kapılarını Açıyor.”

GAÜ Kıtalar arası Yükseköğretim giriş sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, yükseköğretim’de 30. yılını doldurmaya hazırlanan üniversitenin öğrencilerine yurt dışı kampüslerinde kıtalararası yükseköğretimin kapılarını açtığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Girne Amerikan Üniversitesi KKTC vatandaşlarına ve  KKTC liselerinden mezun olan öğrencilere yönelik burs sıralama sınavını 4 Haziran 2013’te düzenliyor.   Sınav için  özellikle Lefkoşa, Gazi Magosa ve Güzelyurt gibi yerlerden de servislerimiz olacak. Öncelikle GAÜ’lü olmak, bir dünya üniversitesi öğrencisi olmak demektir. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi olmak demek bir yılınızı İngiltere Canterbury kampüsünde; baska bir yılınızı ABD kampüsünde, bir başka yılınızı ise Singapur kampüsünde veya 150’ye yakın üniversite ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde  bir çok ülkede eğitiminizin bir kısmını alabilirsiniz demektir. Dolayısıyla dünyaya bir pencere açmak Girne Amerikan Üniversitesi’nin öğrencisi olmaktan geçer. Bu sınav sadece bir giriş sınavı değildir. Bu sınava katılamayan öğrencilerde daha sonra belgelerini getirerek GAÜ’ye kayıt yapma hakkına sahiptirler. Ancak burs noktasında bu sınava katılmak gerçekten önemlidir. Çünkü bölümlerine göre puanlarına göre çok ciddi bir sayıda burs  veriyoruz. 600’e yakın bursumuz var. 200 öğrenciye tam burs 200 öğrenciye %75 burs ve 200 öğrenciye de %50 burs sağlanacaktır. Bu ekonomik ortamda ve sıkıntıda tüm velilerimize tüm öğrencilerimize Girne Amerikan Üniversitesi kucak açıyor. Öğrencilerimize gerek  Girne Amerikan Üniversitesi giriş sınavında, gerekse katılacakları tüm sınavlarda başarılar diliyorum.”

“KKTC Uyruklu Öğrencilerimiz Tüm Kampüslerden Faydalanabiliyor.”

100’den fazla bölümüyle KKTC’nin ilk üniversitesi olan GAÜ’nün  30. yılını kutlamaya hazırlandığını ifade eden Vehbi,  büyük bir bilgi birikimi, büyük bir tecrübe ve çok ciddi bir uluslararası ortam ile 79 farklı ülkeden öğrencinin ve 26 farklı ülkeden akademisyenin  bulunduğu GAÜ eğitim uygarlığının öğrencilerini küresel dünyanın kanaat önderleri olarak geleceklerine hazırladığını vurguladı.

Yükseköğretimlerine GAÜ yurtdışı kampüslerinde devam ederek mezun olan öğrencilerin kariyerlerine önemli bir fark ile başladığını da işaret eden Vehbi, KKTC uyruklu öğrencilerin de giriş ve burs sınavı sonunda bursları ile birlikte ek eğitim ücreti ödemeden eğitimlerine yurtdışı kampüslerinde devam etme hakkı kazanacağının altını çizdi.

Lefkoşa ve Güzelyurt Terminallerinden Ücretsiz Ulaşım

Burs ve Giriş Sınavı için Lefkoşa Terminal’den 08:45’te, Güzelyurt Terminal’den ise 08:15’te ücretsşz otobüs kaldırılacağı ve detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tradresi veya kayıt@gau.edu.tr  e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1179-1205-1185) no’lu telefon numaralarından alınabilecek. Öğrenci adayları ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabilecek.