GAÜ’de Kıtalararası Yüksek Öğretim Giriş ve Burs Sınavı Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Kıtalararası Yüksek Öğretim Giriş ve Burs Sınavı Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi’nin KKTC ve TC’li  öğrencilere yönelik düzenlediği giriş ve burs sıralama sınavı bugün gerçekleşti.

Saat 10:00 GAÜ Karmi Kampüsü’nde yapılan ve yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı sınav, farklı öğrenim veren okullara göre İngilizce ve Türkçe dillerinde düzenlendi.

Sonuçların gün sonunda öğrencilerin telefon ve e-mail adreslerine bildirileceği sınavda başarılı olan öğrencilere yüzde 100, 75 ve 50 oranlarda burs verilecek.

Vehbi “ Sınava Katılan Öğrenci Sayısının Yüksek Oluşu, KKTC Üniversitelerine Olan İlgi ve Rağbeti Gösteriyor”GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi sınavla ilgili olarak basına yaptığı kısa açıklamada, üniversitenin KKTC ve TC’li lise öğrencilerine yönelik düzenlediği giriş ve burs sıralama sınavının bugün GAÜ Karmi Kampüsü’nde gerçekleştiğini belirterek, sınava yaklaşık 400 civarında öğrencinin katıldığını söyledi.

Sınava ülke geneli okullardan katılan öğrenci sayısının yüksek oluşu KKTC üniversitelerine olan ilgi ve rağbeti gösterdiğini belirten Vehbi, Türkçe ve İngilizce olarak iki farklı dilde gerçekleşen sınavın farklı öğrenim veren okulların alt yapılarına göre hazırlandığını kaydetti.

Sınavlarda başarılı olanlara yüzde 100, 75 ve 50 oranlarında burs verileceğini de ifade eden Asım Vehbi, bursların KKTC yanısıra, GAÜ’nün Amerika, İngiltere, Singapur kampüsleri ve işbirliğinde olduğu yaklaşık 150 üniversitede de geçerli olacağını belirtti.