GAÜ, Kafkasya Üniversiteler Birliği Üyeliğine Kabul Edildi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Kafkasya Üniversiteler Birliği Üyeliğine Kabul Edildi

Girne Amerikan Üniversitesi, Kafkasya Üniversiteler Birliğinin bu yıl 3.ncüsü düzenlenen Olağan kongresine katıldı.

Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Kafkasya Üniversiteleri Birliği’nin (KUNIB) III. Olağan Kongresine  Girne Amerikan Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker katılırken Orta Asya ülkeleri yükseköğretimine yön veren kongreye 52 üniversite rektörünün yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Azerbeycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı David Zurabişvilli, YÖK başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz katıldı. 

Orta Asya ve dünya yükseköğretimi ile yükseköğretimin geleceğinin tartışıldığı oturumlar sonunda imzalanan anlaşma ile Girne Amerikan Üniversitesi, Kafkasya Üniversiteler Birliği üyeliğine kabul edildi.

Prof. Dr. Sadık Ülker, KKTC yükseköğretimi için üyeliğin önemine dikkat çekerek GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.


“GAÜ Uluslararasılaşma Vizyonu İle Orta Asya Üniversiteleri İçin Rol Model Konumunda”Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Kafkasya Üniversiteleri Birliği’nin (KUNIB) III. Olağan Kongresinin özelde Orta Asya genelde dünya yükseköğretiminin geleceğine yön verecek önemli kararları alması yanında üniversiteler arası önemli işbirliklerine imza attığını belirten Ülker, üyeliğin KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri için önemine dikkat çekti.

Uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açılan GAÜ uluslararası kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkeleri ile İstanbul kampüsün ilk eğitim binası bünyesindeki akademik programlar ile öğrencilerine sağladığı kıtalar arası yükseköğretim ile GAÜ’nün kongreye katılan üniversiteler için önemli bir rol model konumuna geldiğini vurgulayan Ülker, yükseköğretim’de 30. yılına girmeye hazırlanan üniversitenin 28 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve uluslararasılaşma vizyonunu Orta Asya yükseköğretiminin gelişimine kaktı yapmak için çeşitli anlaşmalara da imza koyduğunu ifade etti.