Amerikan Kolejine Oxford’dan 3 Ödül

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolejine Oxford’dan 3 Ödül

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri ülke genelinde düzenlenen 4000’e yakın öğrencinin katıldığı Deniz Plaza ve Oxford University Press işbirliği ile düzenlenen “Oxford Worms Graded Readers”  Kitap Okuma Yarışmasında eğitim kalitesini birkez daha kanıtlayarak 3 farklı katagoride dereceye girmeye hak kazandı.

Kıbrıs’da gerçekleştirilen ve 4000’e yakın öğrencinin katıldığı, uzman jürinin okuma becerilerini değerlendirdiği yarışmada Amerikan Koleji 11. sınıf öğrencisi  Maria Goltseva  ve 8. sınıf öğrencisi Sana Malik 1’inci, 6. sınıf öğrencisi Gülcan Bali ise 2’nci olmaya hak kazandı. Öğrencilere ve Amerikan Koleji İngilizce bölüm başkanı Wendy Hulme,  ingilizce öğretmeni Melek İlseven ve ingilizce öğretmeni Laura Cole’e ödüllerini Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar taktim etti.

Konuyla ilgli  açıklamalarda bulunan Ortaöğretim Dairesi Müdürü Mehmet Kortay, bu etkinliği düzenlediği için Oxford ve Deniz Plaza’ya teşekkürlerini sunarken, ingilizce öğreniminin önemine dikkat çekti.  Amerikan Koleji öğrencilerini de tebrik eden Koray, verilen eğitim kalitesinin çok önemli olduğunu vuguladı.