THY Havacılık Akademisi GAÜ Havacılık Öğrencilerini Ağırladı

Haberler

GAÜ'DEN

THY Havacılık Akademisi GAÜ Havacılık Öğrencilerini Ağırladı

Girne Amerikan Üniversitesi Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği bölümü öğrencileri Türk Hava Yolları’nın davetlisi olarak İstanbul THY Havacılık Akademisi’ni ziyaret etti.

THY’nin davetlisi olarak İstanbul’da bulunan THY Havacılık Akademisi’ne tanıtım ve eğitim  ziyaretinde  bulunan öğrenciler, uçuş simülarörlerinde uçuşun yanısıra, acil durumlarda uçakta yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrenme şansı yakaladı. Havacılık Akademisinde bulunan uzman eğitmenler tarafından bilgilendirilen GAÜ Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği öğrencileri uçuş deneyimini Uçak similatöründe gerçeğe çok yakın şekilde yaşama şansı yakaladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan THY KKTC Pazarlama Yöneticisi Mustafa Uğur Kelce, GAÜ ile böyle organizasyona imza atmaktan THY adına mutluluk duyduklarını, ilerleyen dönemlerde buna benzer organizasyonlarında gerçekleşeceğini belirtti. 

GAÜ TV kameralarına açıklamada bulunan GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. İsmail Hakkı Doğankaya, eğitim süresince öğrencilerin  havacılığa dair herşeyi teorik ve pratik olarak yaşama şansı yakaladığını belirterek,  bu imkanı sağladığı için özellikle GAÜ ve THY’ye teşekkürlerini sundu. Doğankaya, tur süresince kabin memurları için hazırlanmış eğitim alanları, pilot  eğitiminde kullanılan simülatör eğtim alanları ve uçak bakım hangarlarını kapsayan gün boyu havacılıkla ilgili  alanlarda geçen programın derste gösterilen teorik bilgilerin pratik olarakta uygulama şansı yakaladıklarını vurguladı.