GAÜ, Denizcilikde Kibris’ı Tanitti

GAÜ, Denizcilikde Kibris’ı Tanitti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı ve Ulaştırma İşletme Mühendisi Kaptan Efdal Safel İstanbul’da yapılan Uluslararası Deniz Kızı Kongresi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanıttı.

Dünyada bir ilk olarak gerçekleştirilen ve Türk Denizcilik Öğrencileri Derneği (DODER) ile Piri Reis Üniversitesinin öncülüğünde organize edilen çalıştaya dünyanın 26 ülkesinden toplam 37 üniversite katıldı. Çalıştaya Türkiye’den 21 üniversite katılırken KKTC’yi ise GAÜ temsil etti.

GAÜ adına Kıbrıs’ı tanıtan Eftal Kaptan Yavruvatannımızı temsil etti. STCW 2010’ un son şeklini alabilmesi için düzenlenen çalıştay 21-25 Mayıs İstanbul Ataköy Sheraton Otelde gerçekleştirildi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesinin de desteklediği çalıştayda GAÜ Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Eftal Safel’e katılımlarından dolayı sertifika verildi.