GAÜ’de Rauf Raif Denktaş Özgürlük Müzesi Açılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Rauf Raif Denktaş Özgürlük Müzesi Açılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde Yöneticiler Kurulu kararı ile Rauf Raif Denktaş Özgürlük Müzesi kurulacağı açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde inşaatı süren Freedom Complex bünyesinde hizmete açılacak müze ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada kompleksin 2013 güz döneminde hizmete gireceği ifade edildi.

Freedom Complex bünyesinde Hukuk Fakültesi, Justice Court mahkeme salonu, Patriot Hall, D-Day Hall, Victory Hall, Peace Hall, Independence Hall, Vision Hall isimleri ile 6 eğitim amfisi yanında Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Bilgi İşlem Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezinin hizmet vereceğinin belirtildiği açıklamada Rauf Raif Denktaş Özgürlük Müzesinin de kompleks bünyesinde tarihe ve geleceğe ışık tutacağının altı çizildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Kıbrıs adası üzerinde hakimiyet kuran medeniyetlerden adanın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildiği 1571 yılından günümüze önemli tarihsel dönüm noktalarının kurgusal anlatım teknikleri ve modern sunum ile  Rauf Raif Denktaş Özgürlük Müzesinde yer alacağı vurgulandı.

Kıbrıs Türk toplumu ve tarihinin önemli olayları yanında topluma ve toplumsal olaylara yön veren kanaat önderlerinin eserlerinin de yer alacağı müzenin dünya standartlarında kurulacağının altının çizildiği açıklamada müzenin geçmiş ve yakın geçmişe dair olgusal anlatımlar ile geleceğe de ışık tutacağı vurgulandı.

Yeni kuşaklara özelde Kıbrıs Türk toplum tarihi genelde Kıbrıs adası uygarlık tarihinin bilimsel metodoloji ile öğretilmesinin müzenin kurulma amaçları arasında yer aldığının ifade edildiği açıklamada Rauf Raif Denktaş Özgürlük müzesinin 2013 yeni akademik yılı ile birlikte hizmete açılacağı belirtildi.