Ünlü Rus Balet Manukovich GAÜ Sahne Sanatları Kadrosunda

Ünlü Rus Balet Manukovich GAÜ Sahne Sanatları Kadrosunda

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılında “Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile eğitime başlayan Sahne Sanatları dans bölümü akademik kadrosuna dünyaca ünlü Rus balet ve sanatçı Oleg Manukovich de katıldı.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Sahne Sanatları akademik birimlerinin YÖK ve YÖDAK’tan denklik ve kontenjan aldığı ifade edilerek eğitim kadrosunda dünyaca ünlü eğitmen ve sanatçıları barındıran bölüme kayıtların devam ettiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs batı kısmında akademik yıl başında inşaatı tamamlanarak eğitim vermeye başlayan akademi binası bünyesinde 3000m2’lik alan içerisinde 1000m2’lik kapalı dans stüdyoları, her mevsime uygun ileri teknoloji iklimlendirme sistemleri, özel taban kaplamaları yanında multi-vizyon görsel ve işitsel teknolojik altyapısı ile modern fakülte binasının Kıbrıs’ta tek olduğu vurgulandı.
“Dünyaca Ünlü Otoriteler Eğitim Verecek”

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi kadrosunda dünyaca ünlü Türk ve Rus sanatçılar ile akademisyenler bulunduğunun da belirtildiği açıklamada Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Liliya Biroğul, Alexandra Simakova, Suzan Heıjari-Erkan ile Süleyman Akosman gibi isimlerin yanında Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış ünlü balet ve sanatçı Oleg Manukovich’in GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi kadrosunda eğitim vermeye başladığının altı çizildi. Ayrıca dans ve sanat eğitimlerinin Rusya, İngiltere, ABD ve Türkiye’nin önde gelen üniversite ile enstitülerinde tamamlayan GAÜ Sahne Sanatları akademik kadrosu ve ders programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceği de vurgulandı.
“Mezunlar Sanatın ve Dansın Her Alanında Kariyer Yapabilecek”

Sahne Sanatları dans bölümü eğitim programlarından iki yılda mezun olan öğrencilerin “Profesyonel Danscı” ünvanı ile profesyonel dans okullarında Dans Grubu Üyesi veya Solist, Yönetmen Sanatçı, Koreograf, Vücut Hareket Uzmanı, Dans Teorileri, Dans Araştırmaları, Performans Çalışmaları, ve Dans Kritikleri alanlarında Yenilikçi Araştırmacı , Sanat organizasyon ve kurumlarda Danışman Yönetici olarak kariyerlerine başlayacakları ifade edilirken dans eğitiminin 4 yılını tamamlayan öğrencilerin ise Profosyonel Dans Eğitmeni” ünvanı ile Dans ve Sanat Yönetmeni, İlkokul, ortaokul, ve liselerde dans eğitmeni, Dans ve Sanat Danışmanı, Dans Eğitimi ve Dans Çalışmaları alanlarında “Yenilkçi Araştırmacı” olarak kariyerlerine adım atacakları vurgulandı.