Mimarlık Eğitiminde Yeni Dönem

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Eğitiminde Yeni Dönem

GAÜ VE YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI.

ANLAŞMA İLE LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YANINDA ORTAK YENİ PROGRAMLARIN AÇILMASI, ORTAK ULUSLARARASI AKADEMİK FAALİYETLERİN GERÇEKLEŞMESİ PLANLANMAKTADIR.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük Ofisinde imzalanan anlaşma ile Mimarlık eğitiminde yeni dönem başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye’nin mimarlık ve mühendislik eğitiminde önde gelen üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile iki üniversitenin ilgili fakülteleri arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları, ortak programlar, araştırmalar ve akademik etkinliklerin gerçekleşmesi hedefleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri konuyla ilgili yaptığı açıklamada anlaşmanın  her iki üniversitenin öğrencilerinin gelişimi için yeni bir dönem başlattığını ifade ederek önemli açıklmalarda bulundu.

Nisan ayı boyuncaYıldız Buluşmaları çerçevesinde GAÜ Mimarlık öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Teknik Üniversitesi kampüsünde sergilendiğini hatırlatan Sadri, anlaşma ile GAÜ ana yerleşkesi Girne Kampüs ve diğer uluslararası kampüsleri İngiltere, ABD ve Singapur yerleşkelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerinin eğitimlerine devam edebileceklerini belirterek GAÜ mimarlık bölümü öğrencilerinin de eğitimlerine Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul kampüsünde devam edebileceğini ifade etti.

Ortak programlar yanında çeşitli uluslararası akademik aktivitelerin  her iki kampüs’te uygulanacak olmasının da öğrenci gelişimi bakımından önemli katkılar yapacağının altını çizen Sadri, mimarlık kariyerlerine devam eden mezunlarında küresel mimarlık tartışmaları ve mimarlıkta yeni anlayışları bilimsel olarak öğrenmeleri için bir çok ortak uluslararası konfernas ve atolye çalışmalarının planlandığını belirtti.

Bu çerçevede Haziran ayında Pennsilvania State Üniversitesi ‘nin katılımı, YTÜ Mimarlık Fakültesi ev sahipliği ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortaklığı ve GAÜ-Mimarlık Bölüm başkanının katılımıyla gerçekleşecek olan “Crossroads” ululsararası atolye çalışması ve 2014 yılında Katar Üniversitesi ve YTÜ ortaklığıyla GAÜ ev sahipliğinde gerçekleşecek olan uluslararası konferansın hazırlıkları tamamlanma sürecinde olduğu bildirildi.