Kıtalararası GAÜ Giriş Sınavı Başvuruları Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Kıtalararası GAÜ Giriş Sınavı Başvuruları Başladı

KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARINA GAÜ’DEN KÜRESEL EĞİTİM FIRSATI VE KESİNTİSİZ BURS VERİLECEĞİ AÇIKLANDI.


GAÜ’DE YÜKSEK ÖĞRETİME BAŞLAYACAK ÖĞRENCİ ADAYLARI BURSLU OLARAK EĞİTİMLERİNE 3 KITADAKİ KÜRESEL KAMPÜSLERDE DEVAM ETME HAKKI KAZANACAK.


EN DÜŞÜK BURS ORANININ %50 OLARAK AÇIKLANDIĞI GİRİŞ SINAVI 4 HAZİRAN 2013 SALI GÜNÜ GAÜ KIBRIS YERLEŞKESİ GİRNE KAMPÜS’TE GERÇEKLEŞECEK.


Girne Amerikan Üniversitesi KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yükseköğretim’de 28. yılına özel burslar verileceğini açıkladı. 


GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 4 Haziran 2013 salı günü saat 10.00’da düzenlenecek GAÜ 2013 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları %50’den başlayarak tam burslu eğitim hakkı kazanarak Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile Türkiye Yerleşkesinin ilk eğitim binasında öğrenim hakkı da kazanacak.


Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada KKTC uyruklu öğrencilere yönelik Burs ve Giriş Sınavına girmek isteyen adayların  kimlik kartlarının fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf, lise diploma fotokopisi ile sınava giriş kaydı için Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca sınav giriş ücreti 100TL olarak açıklanırken sınav başvurularının  3 Haziran 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altı çizildi. 


“Sınav Giriş Başvurusu KKTC Liselerinin Tümünde Yapılabilecek”
Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr adresi veya kayıt@gau.edu.tr e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1179-1205-1185) no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabileceği de vurgulandı. 


“Burslar Kıtalararası Kampüslerde Geçerli Olacak”
Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonucunda burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrencilerin ise GAÜ İngiltere Canterbury, Singapur ve ABD Washinghton kampüsleri ile Türkiye Kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine  devam etme hakkı  kazanacağının da vurgulandığı  açıklamada GAÜ’nün öğrenci ve öğrenci adaylarına uluslararası kampüslerinde küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim hakkı verdiğinin altı çizilerek tüm bursların Kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacağı ifade edildi.