Basın Dünyası ve GAÜ’nün Acı Kaybı

Haberler

GAÜ'DEN

Basın Dünyası ve GAÜ’nün Acı Kaybı

Cyprus Observer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Girne Amerikan Üniversitesi Basın danışmanı usta gazeteci Ali Yalıman hayatını kaybetti.

Basın dünyasının acı kaybı ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada usta gazetecinin kaybından duyulan üzüntü ifade edilirken başta Basın dünyası ve düşün yaşamı ile ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı mesajı iletildi.

2011 yılından beri Cyprus Observer Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevi yanında GAÜ basın danışmanlığı görevinde de bulunan Yalıman’ın İngilizce olarak yayınlanan Cyprus Observer gazetesi ile Kıbrıs’ta yaşayan özelde İngiliz topluluğu genelde tüm yabancılar arasında doğru ve ilkeli yayın ve habercilik anlayışı ile  saygın bir yer kazanırken KKTC’nin ilk Rusça gazetesinin de çıkarılmasına da bilgi ve tecrübesi ile önemli katkılar yaptığının belirtildiği açıklamada haber üretimleri ve ortaya koyduğu eserlerin aziz hatırası önünde her zaman saygı ile anılacağı ifade edildi.


Ali Yalıman kimdir?26 Ocak 1944'de Eskişehir'de doğdu. Istanbul Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı tahsil etti. Prof. Mina Urgan, Prof. Cevat Çapan, Akşit Göktürk, Berna Moran, Tatyana Moran ve Prof. Gwynn Williams'ın öğrencisi olan Yalııman çok sayıda kitap ve ansiklopedinin çeviri, redaksiyon ve editörlüğünü yaptı, İngilizce eğitim kitapları, CD ve Kasetleri hazırladı.

Gazeteciliğe Abdi İpekçi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Milliyet’te 1973’de başlayan Yalıman, Türkiye, Almanya ve KKTC'de çesitli gazetelerde çalıştı.Kültür-sanat, Turizm, dışhaberlereditörlüğü, yurtdışı temsilciliği, köşe yazarlığıve yazı işleri müdürlüğü yaptıı. Makale, araştırma, köşe yazıları ve röportajları Türkiye, İngiltere, Finlandiya ve KKTC’de yayınlandı. Öğretim Görevlisi olduğu Marmara Üniversitesi’nde ‘İletişim Teknikleri’, London School of Public Relations’da ‘Medyanın Halkla İlişkileri’ dersleriniverdi.

Cyprus Times gazetesinin Genel Yayın yönetmenliğinin ardından 2011 yılından itibaren Cyprus Observer Gazetesi Genel Yayin Yönetmeliği ve Girne Amerikan Üniversitesi  Basın Danışmanlığı görevlerini yürütüyordu. Saygın Klasik Müzik Dergisi Andante'nin KKTC temsilciliğini de yapan Ali Yalıman İngilizce ve Almanca biliyordu. Eşi konser piyanisti Gülseren Sadak'la 1999'dan bu yana KKTC'de yaşayan Yalıman Dış Basın Birliği Disiplin Kurulu Üyesiydi.