Usta Gazeteci Ali Yalıman Toprağa Verildi

Haberler

GAÜ'DEN

Usta Gazeteci Ali Yalıman Toprağa Verildi

Cyprus Observer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Girne Amerikan Üniversitesi basın danışmanı usta gazeteci Ali Yalıman toprağa verildi. Memleketi Eskişehir’den ailesi tarafından getirilen toprağın mezarına konulduğu cenaze töreninde meslektaşları, ailesi ve GAÜ yetkilileri hazır bulundu.

Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Karaoğlanoğlu mezarlığına defnedilen Ali Yalıman’ın cenaze törenine GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Dış Basın Birliği 2.nc. Başkanı Taner Gönül, gazeteciler ,İngiliz Topluluğu mensupları ile İngiliz meslektaşları yanında GAÜ idari ve akademik personeli katıldı.

Ali Yalıman Habercilik Ödülleri DağıtılacakBasın dünyası ve GAÜ’nün acı kaybı usta gazeteci Ali Yalıman’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti basın camiasına başsağlığı mesajı iletilirken merhum Ali Yalıman’ın eserleri ve üretimlerinin her zaman saygı ile anılacağı ifade edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Ali Yalıman habercilik ödülleri projesi çalışmalarının başlatıldığının da ifade edildiği açıklamada ilkeli ve doğru habercilik anlayışının her zaman örnek olacağının altı çizildi.