Eroğlu GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Eroğlu GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

GÖRÜŞMEDE GAÜ VE ÜLKE ÜNİVERSİTELERİ KONUSUNDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “üniversitelerle ilgili güzel bilgiler gelmekte olduğunu, bunların bozulmaması ve devam etmesi gerektiğini” bildirdi.

Cumhurbaşkanı,  Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki GAÜ Bilim heyetini kabul etti.

Kabulde GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ile Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün’de hazır bulundu.

Akpınar : “Girne’ye Üniversite Açılmasına Değil Adımızın Kullanılmasına Karşıyız.”Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de üniversitelerin kurulmasına 1980’li yıllarda dönemin başbakanı olarak imza atan Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret ederek görüşlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

Serhat Akpınar, üniversitelerin gelişmesinde Eroğlu’nun emeği olduğunu anlatarak, gelinen aşamada haksız rekabet ortamının oluşmakta olduğuna dikkat çekti.

Yeni bir üniversitenin, “Girne Üniversitesi” adı altında kurulmaya çalışıldığına işaret eden Akpınar “Üniversitenin kurucularına bakıldığı zaman, bir başka üniversitenin böyle bir adım atmış olması, bizleri üzmektedir...” diyerek, Girne’ye yeni bir üniversite açılmasına değil,  kendi isimlerinin kullanılmasına karşı olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ise kabuldeki konuşmasında, GAÜ’nün ülke üniversitelerinin önde gelenlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Ülkeye, dünyaya güzel mesajlar vermenizi takdirle izliyorum” dedi.

GAÜ’nün başka ülkelere de açıldığına, tıp alanında da girişimler yaptığına işaret eden Eroğlu, bu konuda da başarılı olunması dileğinde bulundu.