Başbakan Küçük Sosyal Medyanın Bilimsel Olarak GAÜ'de İrdelenmesi Yanında Sempozyum Ülke ...

Haberler

GAÜ'DEN

Başbakan Küçük Sosyal Medyanın Bilimsel Olarak GAÜ'de İrdelenmesi Yanında Sempozyum Ülke ...

Girne Amerikan Üniversitesi  İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Medya Sempozyumunun açılışı Başbakan İrsen Küçük tarafından yapıldı.


KKTC, Türkiye, İspanya, İtalya, Gürcistan ve Kazakistan’dan 50’ye yakın bilim insanının katılımı ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen sempozyumun açılışına Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Doç. Dr. Olgun Çiçek, Genel Sekreter Dr. Sualp Davut, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ile fakülte dekanları ve öğrenciler katıldı.


Başbakan İrsen Küçük, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ve İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Yeni Medya Yeni Özgürlükler Yeni Tehditler Sosyal Medya çağında İletişim ana teması ile 2 gün devam edecek sempozyum kapsamında Sosyal Medya ve Pazarlama, Bir Tüketim Biçimi Olarak Sosyal Medya, Uluslararası Politika ve Sosyal Medya, Özgürlüklere Bir Tehdit Olarak Sosyal Medya, Yeni Bir Denetleme Biçimi Olarak Sosyal Medya, Sosyal Medyanın Psikolojik ve Sosyolojik Hayat(lar)ımıza Yansımaları, Eğitim ve Sosyal Medya; Eğitimde Yeni Bir Çağ mı?, Gazetecilik ve Sosyal Medya / Sosyal Medya ve Gazetecilik, Edebiyatın “Evrimi”mi? Basılı Edebiyattan Hiper Edebiyata, Medya ve Teknoloji konu başlıklarında oturumlarda 50 bilimsel bildiri sunulacak.


Başbakan İrsen Küçük : “ Sosyal Medyanın Bilimsel Olarak GAÜ’de İrdelenmesi Yanında Sempozyum Ülke Tanıtımına Önemli Katkı Yapacak.”
Başbakan İrsen Küçük sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada uluslararası bilim insanlarını KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu ve sosyal medyanın bilimsel olarak GAÜ’de irdeleneceği sempozyumun ülke tanıtımına önemli katkılar yapacağını ifade ederek Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.


Sosyal medya ve gelişen teknolojinin özgürlükleri çoğaltarak demokrasi gelişimine katkılar yaptığını belirten Küçük, olumlu yanları yanında sosyal medya üretimleri ile kirletilmiş ve manipüle edilmiş bilgilerin de baş döndürücü bir hızda kitleleri etkilediği ve çeşitli risk ve tehditleri barındırdığına dikkat çekerek bu noktada GAÜ tarafından düzenlenen uluslararası sempozyumun sonuçlarının önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Asım Vehbi : “Sosyal Medya Modern Hayata Yön Veriyor.”
GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, açılışta yaptığı konuşmada sosyal medyanın modern hayatın her alanına yön verdiğine dikkat çekerek GAÜ İletişim Fakültesi tarafından uluslararası zeminde düzenlenen sempozyumun sonuçlarının sosyal medya olgusuna önemli katkılar yapacağını vurguladı.


Girne Amerikan Üniversitesi’nin öğrenci gelişimin en üst noktaya taşımak için küresel eğitimlerine devam ettiğine işaret eden Vehbi, modern dünya ve bireye yön veren sosyal medyanın bilimsel olarak irdelendiği uluslararası sempozyumun geleceğin kanaat önderleri olacak olan GAÜ öğrencilerinin gelişimine ve sosyal medyayı doğru kullanmaları yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yapacağını ifade ederek  Başbakan Küçük ve devlet yetkilileri başta olmak üzere sempozyuma gerçekleşmesine katkı koyan İletişim Fakültesi yetkilileri ve diğer ilgililere teşekkür etti.


Prof. Dr. Yıldırım Öner : “Uluslararası Bilim İnsanlarını Ağırlamaktan Bilim ve Ülke Adına Gurur Duyuyoruz.”
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Öner ise yaptığı konuşmada dünyanın çeşitli ülkelerinden sempozyum için gelen bilim insanlarını bilim ve ülke adına ağırlamaktan GAÜ Küresel bilim ailesi olarak gurur duyduklarını ifade ederek sempozyumun iletişim ve sosyal medya adına önemli sonuçlar ortaya koyacağını belirtti.


Konuşmasında eğitim ve günlük sosyal hayatta medya ve sosyal medyanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Öner, Başbakan Küçük’e katkılarından dolayı teşekkür etti.


Doç. Dr. Neriman Saygılı : “Toplumlar Sosyal Medyanın Özgürlük ve Tehditleri İle Modern Bireyin Yaşamına Hükmettiği Bir Dönemden Geçiyor.”İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı sempozyum açılışında yaptığı konuşmada toplumların sosyal medyanın özgürlük ve tehditleri ile modern bireyin yaşamının her alanına hükmettiği bir dönemden geçtiğine işaret ettiği konuşmasında fakülte olarak sosyal medyanın bilimsel olarak irdelendiği uluslararası bir sempozyumun düzenlenmesinin topluma ve bilimsel üretime karşı bir görev olduğunu ifade etti. Sosyal medya ve üretimlerinin bugün özellikle gençler arasında doğruluğu sorgulanmayan önemli bir bilgi paylaşım ağı kurduğunu ve artık her yerde olduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Saygılı, sempozyumun önemli sonuçları beraberinde getireceğini ifade ederek uluslararası sempozyumun öğrenci gelişimi ve sosyal medya bilimsel çalışmalarına önemli katkılar yapacağını vurguladı.


Açılış konuşmalarının ardından GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından Başbakan Küçük’e katkılarından dolayı GAÜ Küresel Bilim Ailesi adına teşekkür plaketinin takdim edildiği sempozyum ikinci gün oturumlarının ardından sona erecek.