AKPINAR: “DEVLETİMİZ BÜNYESİNDEKİ BELİRLİ YAPILARI BİLGİLENDİRMEK VE DESTEK ALMAK İÇİN YOLA ...

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR: “DEVLETİMİZ BÜNYESİNDEKİ BELİRLİ YAPILARI BİLGİLENDİRMEK VE DESTEK ALMAK İÇİN YOLA ...

ÜNVERDİ: “HÜKÜMETİMİZ KUZEY KIBRIS’TAKİ ÜNİVERSİTELERİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ELİNDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERİYOR. BU KONU DA HÜKÜMET TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK…”

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI AKPINAR İSİM BENZERLİĞİ NEDENİYLE DUYDUKLARI ENDİŞEYİ BAKAN ÜNVERDİ’YE İLETTİ

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı  Serhat Akpınar, Girne’de “Girne” adı altında bir üniversite kurulması için çalışma başlatıldığı bilgisini vererek, GAÜ’nün isim benzerliği nedeniyle rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Akpınar, haksız rekabet konusunda hükümetin gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’yi ziyaret ederek haksız rekabet konusundaki sıkıntıları ileten, hükümetin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen Serhat Akpınar’a, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner eşlik etti.

“İSİM BENZERLİĞİ NEDENİYLE RAHATSIZLIK VE ENDİŞE DUYUYORUZ”Konuşmasında, Girne’de, “Girne” adı altında bir üniversite kurulması için çalışma başlatıldığı bilgisini veren Serhat Akpınar, GAÜ’nün isim benzerliği nedeniyle rahatsızlık ve endişe duyduğunu dile getirdi.

Akpınar, geçmişte de benzer bir sıkıntı ile karşılaştıklarını anımsatarak, üniversitenin hala söz konusu sorunla ilgili zorluk yaşadığını vurguladı.

Serhat Akpınar, GAÜ’ye karşı bazı olumsuz faaliyetler gözlemlediklerini ifade ederek, “Devletimiz bünyesindeki belirli yapıları bilgilendirmek ve destek almak için yola çıktık” dedi ve Bakan Ünverdi’yi bu çerçevede ziyaret ettiklerini söyledi.

Akpınar, Şerife Ünverdi’yi GAÜ’deki son gelişmeler hakkında da bilgilendirdi.

“KONU HÜKÜMET TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Şerife Ünverdi ise, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin önünü açmak için hükümetin elinden gelen çabayı gösterdiğini, göstermeye de devam edeceğini vurgulayarak, “Bu bizim için en önemli görevlerden ve hedeflerden biridir” diye kaydetti.

Ünverdi, Akpınar’ın aktardığı konunun hükümet tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Şerife Ünverdi, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin varlığının ülke ekonomisi için önemine dikkat çekerek, dünya ülkelerinden birçok öğrencinin burada eğitim gördüğünü anımsattı.

Ünverdi, GAÜ’nün başarılarını gururla izlediklerini söyleyerek, üniversitenin eğitimde dev adımlarla ilerlemesini takdir ettiklerini ifade etti.