GAÜ Uluslararası Sosyal Medya Sempozyumu Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uluslararası Sosyal Medya Sempozyumu Sona Erdi

Doç. Dr. Neriman SAYGILI : “Sosyal Medya Özgürlükleri İle Birlikte Tehditleri İle de Modern Hayata Hükmediyor.”Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Medya Sempozyu sona erdi.

KKTC, Türkiye, İspanya, İtalya, Gürcistan ve Kazakistan’dan 50’ye yakın bilim insanının katılımı ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen sempozyumun sonuçları önemine dikkat çeken GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Medya Yeni Özgürlükler Yeni Tehditler Sosyal Medya Çağında İletişim ana teması altında  Sosyal Medya ve Pazarlama, Bir Tüketim Biçimi Olarak Sosyal Medya, Uluslararası Politika ve Sosyal Medya, Özgürlüklere Bir Tehdit Olarak Sosyal Medya, Yeni Bir Denetleme Biçimi Olarak Sosyal Medya, Sosyal Medyanın Psikolojik ve Sosyolojik Hayat(lar)ımıza Yansımaları, Eğitim ve Sosyal Medya; Eğitimde Yeni Bir Çağ mı?, Gazetecilik ve Sosyal Medya / Sosyal Medya ve Gazetecilik, Edebiyatın “Evrimi”mi?, Basılı Edebiyattan Hiper Edebiyata, Medya ve Teknoloji konu başlıklarında 50 bilimsel bildirinin sunulmasının önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Saygılı, yeni bir alan olduğundan sosyal medya çalışmaları ve bilimsel üretimlerinin olgunlaşma sürecine sempozyum sonuçlarının önemli katkılar yaptığını ifade etti.

Sosyal medyanın modern bireye sağladığı özgürlükler yanında bireysel ve toplumsal tercih ile duruşlara tehditleri de birlikte ürettiğine işaret eden Saygılı, sempozyumun ülke tanıtımı yanında öğrenci gelişimi ve sosyal medya anlamlandırmalarına da önemli katkılar yaptığını vurguladı.

 Günümüzde sosyal medyanın modern bireyin zihnine ve toplumsal yaşamın her alanına hükmettiğini belirten Saygılı, sempozyumda dünyanın dört bir tarafından Kuzey Kıbrıs’a gelerek bildiri sunan bilim insanlarının sosyal medyanın psikolojik, sosyolojik ve siyasi bir bireysel ve toplumsal çöküşü sağlayacak tehlikeli bir silaha dönüşmemesi yönünde ortaya koyduğu görüşlerin dikkatle incelenmesi gerektiğinin altını çizerek modern bireyin hayatını kolaylaştıran ve bilgiye özgürlük kazandıran sosyal medyanın bilginin manipüle edilmesi noktasında da araç olarak kullanıldığını belirtti.

Sempozyum sonuçlarının sosyal medya çalışmalarına önemli katkılar yaptığını da sözlerine ekleyen Saygılı, GAÜ İletişim fakültesinin medya ve sosyal medya ile ilgili bilimsel proje ve çalışmaları toplumsal fayda ve öğrenci gelişimi adına ortaya koymaya devam edeceğini ifade etti.