Badmınton’da Türkiye’nin en İyisi GAÜ

Haberler

GAÜ'DEN

Badmınton’da Türkiye’nin en İyisi GAÜ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler arası Badminton Şampiyonasında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) şampiyon olarak Türkiye birinciliğini ve kupasını KKTC’ye getirdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federerasyonu tarafından Gaziantep’te düzenlenen müsabakalarda 10 üniversite arasından şampiyon olan GAÜ Badminton takımı Türkiye 1. Lig Üniversitelerarası Şampiyonluk kupasını kazanarak önümüzdeki sezon  Türkiye Süper Liginde mücadele etme hakkı kazandı.

Antrenör Muzaffer Doğgün ile sporcular Savaş Dursun, Esra Gökalp, Osman Arslan, Gülden Yandık, Serdar Sert ve Nesil Yusufoğlu’ndan oluşan GAÜ Badminton takımı sadece 1 mağlubiyet alarak şampiyonluğa ulaşırken ferdi klasmanda bayanlarda GAÜ sporcusu Esra Gökalp Türkiye şampiyonu, ferdi klasman erkeklerde GAÜ sporcusu Savaş Dursun ise Türkiye ikincisi oldu.


“Hedef Süper Lig Kupasını KKTC’ye Getirmek”GAÜ Spor Koordinatörü  ve takım antrenörü Muzaffer Doğgün konuyla ilgili yaptığı açıklamada olarak GAÜ masatenisi takımı gibi KKTC spor tarihine adını yazdıran GAÜ Badminton takımının KKTC Lig Şampiyonluğu ve KKTC Üniversiteler arası Şampiyonluğu arkasından  Türkiye Üniversitelerarası 1. Lig şampiyonu olmasının önemli bir başarı olduğunu ifade ederek Ülke ve ülke üniversitelerini ulusal ve uluslararası müsabaklarda en iyi şekilde temsil etmekten GAÜ’nün gurur duyduğunu ifade etti. Hedefin Türkiye Süper Lig kupasını da KKTC’ye getirmek olduğunu vurgulayan Doğgün, başarıda desteklerinden dolayı büyük katkısı olan GAÜ yetkililerine ve şampiyonluk kupasını KKTC’ye getiren sporculara teşekkür etti.