Azeri Gazetecilerden GAÜ’ye Övgü

Haberler

GAÜ'DEN

Azeri Gazetecilerden GAÜ’ye Övgü

Girne Amerikan Üniversitesi  Azeri gazeteciler heyetini ağırladı.

Ziyarette, İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde her iki ülkenin önde gelen eğitim kurumlarının rolünün önemi vurgulandı.

Azerbaycan Ulusal Radio Televizyon Kurumu Başkanı Nushiravan Maharramov başkanlığında Kıbrıs’a ziyarette bulununan Azerbaycan Gazetecilerinden oluşan heyet Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ziyaret ederek GAÜ akademik progrmaları ve uluslararası yurtdışı kampüsleri hakkında bilgi aldı.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün başkanlığında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner  ve Genel Sekreter  Dr. Sualp Davut’tan oluşan GAÜ heyeti tarafından karşılanan Azeri gazeteciler Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te incelemelerde bulundular.

KKTC Dış İşleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak iki ülke arasında eğitim ve ilişkileri geliştirmek amacıyla adada bulunan 12 kişilik gazeteci heyetine başkanlık yapan  Azerbaycan Ulusal Radyo Televizyon Kurumu Başkanı Nushiravan Maharramov ziyarette GAÜ TV ‘ye önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC’de bulunmaktan ve ülkeyi önde gelen kurumları ile birlikte yakındfan tanımaktan mutlu olduklarını belirten Maharramov, laboratuvarlar, sınıflar, kampüsü ve en önemlisi akademik bilim kadrosunun niteliği ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin dünya standartlarında olduğunu ifade ederek eğitim alanında önde gelen kurumların deneyimlerini kendi ülkelerine taşımak istediklerini vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Azerbeycan ve Orta Asya ülkeleri tarafından yakından izlendiğinin de altını çizen Maharramov, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde eğitim kurumların önemine dikkat çekti.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ise kabülde yaptığı açıklamada Azerbeycan basın heyetini GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde eğitim, yayıncılık ve medya’nın önemine dikkat çekti. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesi gerektiğine de işaret eden Üstün, GAÜ Küresel bilim ailesi ve uluslararsı yurtdışı kampüslerinin ilişkilerin geliştirilmesi yönünde iradesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.