Doğru Tercih İçin Sadık Gültekin GAÜ’de Bilgi Verdi

Haberler

GAÜ'DEN

Doğru Tercih İçin Sadık Gültekin GAÜ’de Bilgi Verdi

Girne Amerikan Üniversitesi bu yıl 4.’sünü düzenlediği  “Eğitim Çalıştayı” ile katılımcıları ve ünlü eğitim uzamanı Sadık Gültekin’nin yanısıra Pearson Eğitim Teknolojilerinden Yönetici Haluk Şengeç’i biraraya getirdi.GAÜ’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği “4. Eğitim Çalıştayı” KKTC’de eğitim veren liselerin müdür, müdür yardımcısı ve rehberlik öğretmenlerinin eğitim uzamanları ile biraraya geldiği çalıştay bünyesinde ünlü eğitim uzmanı Sadık Gültekin ve Pearson Eğitim Teknolojilerinden Yönetici Haluk Şengeç in konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Olgun Çiçek, “Şuanda Eğitim Çalıştayının 4’ücüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu başarının ve gerekliliğin bir göstergesi. Eğitim sürekli dinamik, değişen ve gelişen bir sektör.Hemen her konuya yön veren bir alan. Biz de bu alanın yöneticileri ve yön vericileri olarak bu aktarımları yapmakla mükellefiz. Bu bilgi paylaşımlarını yapmak amacıyla da bu tip toplantıları destekliyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan mululutuk duyuyıoruz. Yaşam boyu eğitim. 7'den 70'e kadar.Sürekli değişen bilgi teknolojileriyle birlikte bireylerin de bunu yaklalaması ve yeni nesile aktarması gerekmektedir” diyerek Sadık Gültekin’e katılımları için teşekkürlerini sundu.


Sadık Gültekin “Bu benim ilk işimdi ve son işim olacak “Gültekin; “Ben 1988 yılından itibaren bu mesleğimi yapıyorum, bu benim ilk işimdi ve son işim olacak. İster LGS, ister LYS olsun, ister adı farklı olsun. Bu sınavlar için 3 seçimi vardır, bu seçimlere göre de sonuçları var; çalışırsan yaparsın; ne kadar çalışırsan o kadar karşılığını alırsın; çalışmazsan hayatta yapamazsın. Demek ki sürpriz yok, kural basit. 1'i seçmek gerekiyor ama bununla da bitmiyor elbette.

Üniversiteye gelecek olursak; üniversite, eğitimle birlikte genel kültür, sosyal dil gibi meselelere de ağırlık verebilmeli. Yoksa üniversitenin bir giriş kapısı olduğu gibi bir de çıkış kapısı var. Dersleri vererek mezun olabilirsin tabi ki. Ama nasıl, neler kazandığın çok önemli. Hayatla ilgili neler öğrenebildin ? Bunlar da önemli. Neyi kazandıysan, onunla ilgili bir iş yapacaksın. Staj seçen öğrenciler oldu. Pazarlık yapıyorlar, günlerini sayıyorlar, sahte stajlar için çabalıyorlar. Bir şeyler öğrenmeden okulu bitirmek için varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar. Bu yanlış; gerekirse temizlik yapacaksın, getir-götür yapacaksın ama o işle ilgili bir şeyler öğreneceksin, yetişerek geleceksin. Öyle mevki sahibi olacaksın.” dedi. 

Çalıştayın sonunda konuşmalarından dolayı GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Olgun Çiçek, Sadık Gültekin’e teşekkür plaketini taktim etti.