Rumlar Yine Çirkin Yüzünü Gösterdi

Haberler

GAÜ'DEN

Rumlar Yine Çirkin Yüzünü Gösterdi

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kazakistan Astrofizik Enstitüsü arasında imzalanacak KKTC’de ilk defa Astrofizik ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezinin kurulması yönündeki protokole engelleme girişimi.

Rusya-Kazakistan-Güney Kıbrıs Rum Kesimi üçgeninde ortaya konan politik girişim ve baskılarla Rumlar, KKTC üniversitelerine yönelik saldırılarına bir yenisini ekledi.

KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te kurulacak Astrofizik ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi ile ilgili protokole imza koymak üzere resmi davet ile Kazakistan'da bulunan GAÜ Bilim heyeti Rumların çirkin oyunu ile karşı karşıya kaldı.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imzası ile yapılan açıklamada yapılan baskılar ve ülke üniversiteleri üzerinde oynan çirkin oyun kınandı.

Bilimin evrensel gücü  ile tüm baskılara ve engelleme girişimlerin üstesinden bilimsel üretime olan sarsılmaz irade ve inanç ile  Girne Amerikan Üniversitesi küresel bilim ailesinin  geleceğinin vurgulandığı açıklamada kısa bir süre önce yabancı uyruklu öğrencilere yapılan baskıların kamuoyunun dikkatine getirildiği ve Kuzey Kıbrıs Üniversitelerine yönelik sürdürülen çirkin politikaların boyut değiştirdiğine işaret edildiği hatırlatılarak GAÜ'nün uluslararası eğitim kurumları ile bilmsel üretim adına önemli projelere imza atma yönünde iradesini sürdüreceği vurgulandı.

Bilimin evrensel gücünün politikaya teslim olmayacağı yönünde GAÜ'nün sarsılmaz bir inanç ile mücadelesinin sürdüreceğinin de altının çizildiği açıklamada Kuzey Kıbrıs üniversiteleri ve yapılarının karşılaştığı engelleme girişimlerine bir yenisinin eklenmesinin de kamuoyu ile devlet erkini elinde bulunduran ilgili resmi makamlara da önemli mesajlar verdiğine dikkat çekilerek konuyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.