Sağlıkta Yeni Dönem Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Sağlıkta Yeni Dönem Başlıyor

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ VE FLORENCE NIGHTINGALE HASTANELERİ İŞBİRLİĞİ İLE KUZEY KIBRIS SAĞLIK SİSTEMİ VE HİZMETLERİ İLE EĞİTİMİNDE YENİ BİR DÖNEM İNŞA EDİLİYOR.

Tıp dünyası otoritelerinden ve sağlık hizmetlerinde dünya markası Florence Nightingale Hastaneleri ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde sağlık alanında Kuzey Kıbrıs’ta yeni dönemin temelleri atılıyor.

Tüm sağlık hizmetlerinde tıbbın ulaştığı en üst düzeyde, güvenilir, hasta
odaklı ve kaliteli hizmet veren, hasta ve çalışan güvenliğini ön planda tutan, hasta haklarına saygılı, çevreye duyarlı, nitelikli sağlık çalışanı yetiştiren, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren  Türkiye’nin dünya markası Florence Nightingale Hastanelerinin Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile Kuzey Kıbrıs’ta hizmet vermeye başlaması ile ilgili GAÜ Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada uluslararası alanda tıbbın ulaştığı en üst düzeydeki uygulamalar ile ülkedeki tıp eğitimi ve sağlık sistemine yön vereceği yeni dönem ile birlikte Kıbrıs Türk toplumunun daha kaliteli ve uluslararası standartlarda sağlık hizmetine kavuşacağı ifade edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi,  Florence Nightingale Hastaneleri ve Bilim Üniversitesi işbirliği ile sağlıkta yeni bir dönemin inşa edilmeye başlandığına da vurgu yapılan açıklamada devlet otoriteleri ve ilgili resmi tüzel kişilikler ile işbirliği içerisinde sağlık politikalarına da yön verecek yeni dönem ile ilgili projeler ve uygulamaların 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 12.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde  Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Şemin, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ile Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tunç ile Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çavlan Çiftçi’ nin katılacağı basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi ile Florence Nigtingale Hastaneleri ve Bilim Üniversitesi arasında sağlık hizmetleri ve tıp eğitiminde yeni döenmi başlatacak işbirliği anlaşmalarına da düzenlenecek resmi törenle yetkililer tarafından imza konulacak.