Sağlık Sistemi ve Eğitiminde Dev İşbirliği

Haberler

GAÜ'DEN

Sağlık Sistemi ve Eğitiminde Dev İşbirliği

Avrupa Birliği Sağlık Yapıları Genel Kriterleri ile ‘Joint Commission International (JCI)’ sağlık kurumları akreditasyon kriterleri temelinde Girne Amerikan Üniversitesi, Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliği ile KKTC’ye ilk kez Yeşil Hastane Kompleksini kazandıracak  adımlar atıldı. Girne Amerikan Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliği ile hayata geçecek dev yatırım Sağlık Sistemi ve Hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacak.

Uluslararası alanda tıbbın ulaştığı en üst düzeydeki uygulamalar ile ülkedeki tıp eğitimi ve sağlık sistemine yön verecek yeni dönemin merkezi Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale ‘Smart Health’ Sağlık Kompleksi ve Tıp Merkezi ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde düzenlenen basın toplantısında Kıbrıs Türk toplumuna kaliteli ve uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verme hedefi ile hayata geçirilecek proje kamuoyuna açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tunç, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Erdoğan Akpak ile Proje Mimarı Fevzi Özersay ve üst düzey GAÜ yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Tıp dünyası otoritelerinden ve sağlık hizmetlerinde dünya markası Florence Nightingale Hastaneleri, Bilim Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde sağlık alanında Kuzey Kıbrıs’ta yeni dönemin temelleri atılırken tüm sağlık hizmetlerinde tıbbın ulaştığı en üst düzeyde sağlık hizmeti verenTürkiye’nin dünya markası Florence Nightingale Hastaneleri ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile sağlık alanında hizmet vermeye başlayacak Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale ‘Smart Health’ Sağlık Kompleksi ve Tıp Merkezi bünyesinde Dahiliye, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Kardiyoloji, Ortopedi, Kadın Hastalıkları, Dermatoloji, Göz, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Çocuk Hastalıkları ve Üroloji poliklinikleri yanında tam donanımlı ameliyathaneler, Acil Servis, Kadın Doğum, Diyaliz Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Geriatri ve Yaşlı Bakım Merkezi, Bağımlılıktan Kurtulma ve Rehabilitasyon Merkezi, Tanı Merkezi bünyesinde Radyoloji, Mamografi, Tomografi, MR, Kemik yoğunluğu, Ultrason, Biyo kimya laboratuvarı, Mikro biyoloji laboratuvarı, Holter (ritim/tansiyon), Efor / Echo, X Ray, Endoskopi, Kolonoskopi hizmetleri ile Sağlıklı Yaşam ve Güzellik Merkezi bünyesinde Sağlıklı Beslenme ve Diyet, Obezite ile Mücadele, Ortopedik, Nerolojik, El, Kardiyaktedavilerinin uygulanacağı kompleks toplam 56,000 m2 yeşillendirilmiş bir alan üzerine inşaa edilecek çok boyutlu bir sağlık-sosyal yaşam merkezi olarak hizmet verecek.


Serhat AKPINAR: “Sağlık Alanında Ülkede Varolan Bir İhtiyacı Toplumsal Fayda Temelli Karşılamayı Amaç Edindik.”

Ülke ve sağlık sistemi adına önemli bir projenin hayata geçirilecek olmasından dolayı Girne Amerikan Üniversitesi küresel bilim ailesinin gurur duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Akpınar, sağlık alanında ülkede varolan çok önemli bir ihtiyacı toplumsal fayda ve topluma hizmet ilkeleri çerçevesinde karşılamayı Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale ‘Smart Health’ Sağlık Kompleksi ve Tıp Merkezi’nin ana amaç olarak belirlediğinin altını çizdi.



Dünya standartlarında sağlık hizmeti verecek kompleksin inşaatının 2015 yılında bitirilmesinin de hedeflendiğini belirten Akpınar, GAÜ’nün toplumsal sorumluluk ilkesi çerçevesinde projeyi sonlandırma noktasında önemli bir irade ortaya koymaya başladığına işaret ederek projenin ülke ihtiyaçlarına rasyonel, bilimsel, humanist ve toplumsal fayda ilkesi çerçevesinde cevap verecek olmasından dolayı projenin toplum ve ülke adına özel olduğuna vurgu yaptı.

Basın mensuplarına ve kamuoyunun tüm kanaat önderlerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eden Akpınar, proje sürecindeki zorlukların aşılmasında katkı yapan tüm kesimlere de ayrıca teşekkür etti.


Yavuz TUNÇ : “ Girne Amerikan Üniversitesi İşbirliğinden Gurur Duyuyoruz.”Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ve Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner her iki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ilgili bilgi verdiği basın toplantısında Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Tunç sorulan bir soru üzerine Florence Nightingale bünyesinde 6 hastanenin olduğunu belirterek Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ta böyle bir proje gerçekleştirmekten gurur duyduklarını ifade etti. Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek projeden heyecan duyduklarını da sözlerine ekleyen Tunç, projenin tamamlanması ile birlikte sağlık hizmeti alma noktasında Girne ile tüm Kıbrısa’ın mutlu ve memnun olacağını belirtti.