GAÜ Mimarlık En İyi 5 Fakülte Arasında

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık En İyi 5 Fakülte Arasında


6 AYDA 20 AKADEMİK ETKİNLİKLE GAÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ TÜRKİYE’NİN EN AKTİF FAKÜLTELERİ ARASINDAGirne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi son 6 ayda gerçekleştirdiği 8 Akademik seminer, 1 uluslararası sempozyum, 3 yarışma, 6 sergi ve 2 atolye çalışmasıyla Türkiye ve Kıbırs’ın en aktif fakülteleri arasında yer almaktadır. Web taramalarında önemli bir fark yaratan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi son 6 ayda 40000 websayfasında haberlerini duyurmayı başarırken, 2012-2013 akademik yılının ilk 6 ayında 20 aktiviteyle en aktif mimarlık okulları arasında gösterilmeyi başardı.

Bu başarıya bir örnek olarak, mimarlık eğitimi ve pratiği alanında Türkiye’nin en önemli yayınlarından olan Arkitera’da  yer alan mimarlık okulları aktivitelerinin haberlerine göre GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin en fazla etikete sahip ilk 5 mimarlık okulu arasında gösterilmesidir. Bu listede ilk sırayı Yıldız Teknik Üniversitesi alırken İstanbul Teknik üniversitesi, ODTÜ ve Mimar Sinan Üniversitesi ardından Girne Amerikan Üniversitesi  Mimarlık bölümü beşinci sırada yer aldı. KKTC üniversiteleri arasından DAÜ listede 19.ncu sırada yer aldı.


“Hedef Dünya Sıralamalarında Fark Yaratabilecek Geişmeler Göstermek”Girne Amerikan üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin  çeşitli etkinliklerle uluslararası ortamlarda ismini duyurmasının akademik hedeflerine yaklaştığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sadri, fakültenin hedefinin bu akademik yıl içerisinde uluslararası eğitim taramalarında fark yaratabilecek gelişmeler göstererek dünyanın en iyi Mimarlık okulları arasında yer almak olduğunu belirtti.

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesibünyesinde yükseklisans eğitimi veren Yapı Yönetimi programının Avrupa Birliği’nin resmi yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından EDUNIVERSAL tarafından “En İyi 100 Yükseklisans” programı arasında gösterildiğini de hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Sadri, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin her hafta akademik olarak önemli nitelik taşıyan aktiviteler gerçekleştirdiğini ve bunun eğitim ortamının daha da zenginleştiğini sağladığını, buna örnek olarak bu hafta gerçekleştirdikleri GAÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan serginin Yıldız Buluşmaları kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başladığını ifade etti.


“ Mimarlık Öğrencilerinin Eserleri 1-30 Nisan Tarihleri Arasında İstanbul’da Sergilenecek””GAÜ Mimarlık öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Buluşmaları kapsamında 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Polifonik Mimarlık: Kıbrıs'taki Güncel Tasarımı Düşünmek - Süreçte Olan Çalışmalar(Polyphonic Architecture: contemplating contemporary design in Cyprus - Works-in-Progress) başlığıyla sergilenmeye başlamasının da öğrenci gelişimi ve eğitim kalitesi bakımından önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Sadri, serginin 30 Nisan 2013 tarihine kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.