GAÜ 1. Okul Öncesi Eğitim Günlerine Ev Sahipliği Yapıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 1. Okul Öncesi Eğitim Günlerine Ev Sahipliği Yapıyor

Girne Amerikan Üniversitesi bu yıl ilki düzenlenen “ Okul Öncesi Eğitim Günleri” ‘ne  ev sahipliği yapıyor.

Gelenekesel olarak her yıl Nisan ayının ilk haftası düzenlenecek olan “Okul Öncesi Eğitim Günleri”, yoğun ilgi gördü. GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tarafından düzenlenen eğitim günleri kapsamında, katılımcılara daha iyi eğitim verme yönünde bilgilendirme seminerleri ve uygulama eğitimleri veriliyor.


Elde Edilen gelir, SOS Çocuk Köylerine ve Kanserle Savaş Vakfına BağışlanacakGAÜ’den yapılan açıklamada, Eğitim Günleri kapsamında elde edilen gelirim SOS Çocuk Köylerine ve Kanserle Savaş Vakfına bağışalanacağı berlirtilirken, bu uygulamının toplumsal farkındalığı artırma yönünde büyük rol oynayacağının altı çizildi.

Açılış konuşmalarını GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Mehmet Toran ve GAÜ Eğitim fakültesi Dekanı Prof.Dr. Saadettin Yıldız gerçekleştirirken, toran yapmış olduğu konuşmasında; bu yıl ilki gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitim Günlerinin okul öncesi eğitimi açısından önem arz ettiğini belirtirken, bu organizasyonun her yıl geleneksel olarak gerçekleştirileceğini vurguladı.


Yıldız, “Biz Dünyayı Atalarımızdan Miras Almadık Çocuklarımızdan Ödünç Aldık”GAÜ Eğitim fakültesi Dekanı Prof.Dr. Saadettin Yıldız gerçekleştirmiş olduğu açılış konuşmasında, GAÜ Okul Öncei Öğretmenliği bölümünün 40 kişi ile başlayıp bugün 400’den fazla  öğrenciye sahip olduğunu ve bu başarıda emeği geçen herkezi içtemlikle kutladığını bertti. Çocukların olduğu yerde herzaman ahayatın çekirdeğinin, en saf temizliğinin ve hayatın renklerinin olduğunu vurgulayan Yıldız, bugün çocuklara toplumda gerekn değerin verilmediğinin altını çizdi.  Ayrıca çocuklar belli bir yaşa kadar hep başkaları tarafından geleceği hazırlanan varlıklar olduğunu ve daha sonra başkalarının geleceğini hazırlayabilmesi için büyüklerin onların geleceğini zamanında doğru ve anlamlı bir şekilde hazırlamaları gerektiğini belirten Yıldız, “Biz Dünyayı Atalarımızdan Miras Almadık Çocuklarımızdan Ödünç Aldık” atasözünün çok yerinde bir söz olduğunu vurguladı. Okul Öncesi Eğitim Günlerinin ana konusunun çocuklarımızın çeşitli alanlarda ki sağlıksızlıklarının, çocuğun geleceği karararan bir insan olmaktan kurtarmak yolunda ortadan kaldırmak  olduğunu belirtirken,  daha iyi şeyler yapılabileceğinin her yapılan etkinlikle ortaya koyulduğunu vurguladı.