Dışişleri Bakanı Özgürgün GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Dışişleri Bakanı Özgürgün GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

BAKAN ÖZGÜRGÜN : “DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GEREKLİ GİRİŞİMİ YAPACAK.”
VEHBİ : “KKTC ÜNİVERSİTELERİNE KARŞI YÜRÜTÜLEN SALDIRILAR BOYUT DEĞİŞTİRDİ.”Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su ve  Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Asım Vehbi,  Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ve Genel Sekreter Dr. Sualp Davut’dan oluşan GAÜ Bilim Heyetini kabul etti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su ve  Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Asım Vehbi ziyarette yaptığı konuşmada Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye turist statüsünde gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yunanistan Büyükelçisi ve elçilik yetkililerinin GAÜ’deki Kongolu öğrenciler ile toplantı düzenleyerek, Kongo vatandaşı öğrencilere adadan ayrılmaları ve eğitimlerini bırakmaları yönünde baskı yaptığını ifade ederek Bakan Özgürgün’den GAÜ özel örneğinde Kuzey Kıbrıs üniversite sistemine ve yapılarına karşı yapılan saldırıdan dolayı girişim yapmasını istedi.

KKTC üniversitelerine karşı yürütülen saldırıların boyut değiştirdiğne de dikkat çeken Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesine 74 ülkeden çok sayıda yeni öğrenci geldiğini ifade ederek Bakan Özgürgün’e akademik gelişmeler ve uluslararası GAÜ kampüsleri ile ilgili bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ise GAÜ Bilim Heyetini kabülünde yaptığı konuşmada ekonomik krizdeki Rum tarafının batma noktasına gelmesine karşın, hala KKTC’deki gelişmeleri engellemek için çaba sarfettiğine işaret ederek Kongo Büyükelçisi’nin olmadık ve uydurma bilgilerle GAÜ’deki Kongolu öğrencileri uzaklaştırmaya çalışmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Bakan Özgürgün, Danimarka’dan turist getirilmesi konusunda da Rum – Yunan ikilisinin benzer bir adım attığını ve  buradaki Yunan Büyükelçisi’nin Norveç Gazetesi’ne turistlerin gelmesini engellemek için bir açıklama yaptığını hatırlatarak Dışişleri Bakanlığı olarak eğitim sektöründeki gelişmeleri engellemeye çalışan faaliyetleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz arttıkça, Rumların Kuzey Kıbrıs’a yönelik girişimlerinin de arttığına dikkat çeken Özgürgün, “Biz komşu olarak üzüldük. Elektrik konusunda da ihtiyaç durumunda yardım yapmıştık. Denize düşen Rum tarafı, yılana sarılacağına kendi yılan olmuş. Bu bizi üzdü. Biz bu konuda gerekli her türlü girişime hazırız, Dışişleri Bakanlığı olarak gerekli girişimi de yapacağız” dedi.

Kıbrıs’ta olası bir anlaşma ile var olan değerlerin daha da büyütülebileceğini ve böylesi girişimlerin Türkler ve Rumlar arasındaki gerginliği artırmaktan başka etkisi olamayacağının altını çizen Özgürgün, “Bunun bize bir zararı olmaz. Biz Güney Kıbrıs’ı aklı selime davet eder, sevgi ve hoşgörü içeren yakınlaşmalar yaratmaya çağırırız. Bunlarla bir yere varılmaz. Anastasiadis’in de daha yakınlaştırıcı rol oynamasını diliyoruz, bu kendi ekonomik sorunlarının çözümü için de iyi olur” dedi.