Mimarlıkta Bağlam Kültür ve Biçim İlişkisi GAÜ’de Tartışılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlıkta Bağlam Kültür ve Biçim İlişkisi GAÜ’de Tartışılıyor

MİMARLIK: BAĞLAM, KÜLTÜR VE BİÇİM KONULU SEMİNERE AIA EUROPE-AMERİKAN MİMARLAR ENSTİTÜSÜ GÜNEY AVRUPA DİREKTÖRÜ PROF. DR. MURAT SOYGENİŞ KONUŞMACI OLARAK KATILACAK.

Girne Amerikan Üniversitesi  Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" ana teması ile üç yıldır düzenlenen Cuma Seminerleri “Mimarlık: Bağlam, Kültür ve Biçim” konulu seminer ile devam ediyor. 

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 29 Mart 2013 Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek seminmere Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş konuşmacı olarak katılacak.

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" (Architecture Facing World Problems) ana başlığı ile 2012-2013 Akademik yılı cuma seminerlerinin yedinci semineri olarak düzenlenecek  Mimarlık: Bağlam, Kültür ve Biçim konulu seminer halka açık olarak düzenlenecek ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

Prof. Dr. Murat Soygeniş Kimdir?Murat Soygeniş (Mimar, Prof. Dr.) 1961’de Ankara’da doğdu. 1976 yılında TÜBİTAK Ödülü aldı. 1982’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden lisans, 1985’te University at Buffalo / Mimarlık Okulu’ndan lisansüstü derecesini aldı. 1985-1990 yıllarında ABD’de mimar olarak çalıştı, araştırmalarda bulundu ve mesleki geziler gerçekleştirdi. Doktora derecesini aldığı 1995 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak, 2010’dan günümüze de Dekan olarak çalışmalarına devam ediyor. 1982’den başlayarak düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği projelerin ve yapıların bir bölümü mimarlık ve tasarım ödülleri kazandı. Bu çalışmalar yurtiçi ve yurtdışında sergilendi, çeşitli kaynaklarda yayınlandı. Mimarlık üzerine yazdığı kitaplar ulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanıyor ve bir bölümü başvuru kitabı olarak kullanılıyor. Soygeniş’in çeşitli mesleki üyelikleri arasında TMMOB-MO ve AIA üyelikleri sayılabilir. Soygeniş, 2011 yılından itibaren AIA Europe-Amerikan Mimarlar Enstitüsü Güney Avrupa Direktörlüğü görevini de sürdürüyor.