GAÜ’de İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Düzenlendi

Girne Amerikan Üniversitesi ve Taş Ocakları Vakfı İşbirliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen seminer halka açık olarak düzenlendi.

 Seminerin açılış konuşmalarını TAŞOVA Vakıf Başkanı Bektaş Göze, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Çalışma Dairesi Yetkilerinden Kemal Metin Beyaz ve İSG Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşçıoğlu gerçekleştirirken, Girne Amerikan Üniversitesi yanında farklı üniversite, kurum ve derneklerden bilim insanı ile kanaat önderlerinin konuşmacı olarak katıldı.

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)’den  konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ayşen Türkman iş sağlığı ve güvenliğinin temel ilkelerinden bahsederken sırasıyla Çalışma Müfettişi Mehmet Yavuzhan İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tansu Tunçbilek İş kazalarından korunma Konularına değindi.

Seminerin oturum bölümünde oturum başkanlığını GAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Haydar yaparken, konnuşmacı olarak  İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Simge Korkmazcan İş Yerindeki  Tehlikeler ve Risk Değerlendirme konusunda, İSG Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşçıoğlu Kuzey Kıbrısta İSG Uygulamaları, GAÜ-Endüstri Müh. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Toker Ofislerde İş Sağlığı ve Güvenliği, TAŞOVA- İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı Başkanı Halil Erdim İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü konularını işledi.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Taş Ocakları Vakfı İşbirliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği semineri sonunda konuşmacılara GAÜ Rektör Yardıncısı Doç. Dr. Zafer ağdelen tarafından plaket taktim edildi.