GAÜ’den Ülke Turizmi ve Ekonomisine Örnek Yatırım

GAÜ’den Ülke Turizmi ve Ekonomisine Örnek Yatırım

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BAŞKANLIK OFİSİ VİZYONU İLE KAPILARINI YENİDEN TURİZME AÇACAK OLAN CHATEAU LAMBOUSA İLE ÜLKE TURİZMİNE 250 YATAK KAZANDIRILIRKEN 200’E YAKIN KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANACAK.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Celebrity Oteller Grubunun dev işbirliği ile ülke turizminin önemli yapı taşlarından Chateau Lambousa  turizmin hizmetine giriyor.

Kıbrıs Türkü`nün mücadele ve varolma yıllarında ilk turizm hareketinde dışa açılan penceresi olan Celebrity Oteller Grubu bünyesinde bulunan 5 yıldızlı Chateau Lambousa  otel, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 28 yıllık eğitim tecrübesi ve vizyonu ile kapılarını yeniden açıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde imzalanan protokol ile Chateau Lambousa otel GAÜ bünyesinde turizm ve ülke ekonomisine hizmet etmeye başlıyor. GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Celebrity Oteller Grubu adına Aziz Kent’in imza koyduğu protokol imza töreninde GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Direktörü Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel, Celebrity Oteller Grubu Koordinatörü Gordon Selim Kent ve GAÜ hukuk danışmanı avukat Aral Doğu hazır bulundu.

KKTC Turizm sektörü ve ve ülke tanıtımına önemli katkılar yapma yanında gerek istihdam sağlama gerekse ekonomiye artı değer katma adına önemli sonuçları da beraberinde getirecek GAÜ Turizm ve Konaklama Fakültesi öncülüğünde gerçekleşecek Chateau Lambousa otelin yeniden turizme kazandırılması projesi ile ilgili Aziz Kent ülkede turizm olgusunu hayata geçiren ilk Kıbrıslı Türk olarak Girne Amerikan Üniversitesinin eğitimde ilkleri her zaman başarmasını gururla izlediğini ve protokolün ülkeye önemli katkılar yapacağını ifade ederken Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imza töreni sonrası GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Serhat AKPINAR : “Kıbrıs Türkünün Öz Varlıklarını Yaşatmak Üniversitelerin Asli Görevleri Olmalı.”Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamlarda bulunan Akpınar, Kıbrıs Türkünün öz varlıklarına sahip çıkmak ve tarihi anlamda manevi değerleri toplum adına yüksek olan değerleri yaşatmanın üniversitelerin asli görevleri arasında olması gerektiğini vurgulayarak Girne Amerikan Üniversitesi’nin bünyesinde çalışmalarını yürüten Kültürel Miras Yönetimi Hareketi’nin bu amaçla çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.

“Chateau Lambousa Turizm Arenasında Hakettiği Yere Gelecek”Bölgenin turizm alanında ve ekonomik olarak gelişmesine yaptığı önemli katkıların yanında Kıbrıs Türk toplumu içerisinde turizm ve otelcilik hareketini başlatarak varolma ve mücadele yıllarında önemli bir irade ortaya koyan Celebrity Oteller Grubu Başkanı Aziz Kent’e teşekkürlerini ileten Akpınar, ülke turizmin önemli yapı taşlarından birini oluşturan Chateau Lambousa otelin gerek ulusal gerekse uluslararası arenada hakettiği yere ulaşması için günümüz otelcilik standartlarında renovasyon ve ek bina inşaatları sonunda ülke turizm için kapılarını yeniden açacak tesisin 200’e yakın kişiye tam zamanlı istihdam sağlayacağının altını çizdi.

“Renovasyon Projesi İle Dünya Standartlarında Hizmet ve Turizm Eğitiminin Çekim Merkezi Olacak”Tesislerin hareket alanının çok geniş olduğunu ve yapılacak olan renovasyon projesi ve ek inşaatlar yanında SPA,  çok amaçlı salonlar,  çok amaçlı banket alanları  modern teorik ve uygulamalı sınıflar, şarap tadım mahseni ve dev havuz yatırımları ile Chateau Lambousa otelin ülke ekonomisi ve turizmine Girne Amerikan Üniversitesi vizyonu ile yeniden kazandırılacak olmasının önemine işaret eden Akpınar, projenin ülke turizmine 250 yatak yanında 200’e yakın kişiye istihdam sağlayarak ülke ekonomisine de önemli katkılar yapacağını ifade etti. GAÜ Turizm ve Konaklama İşletmeciliği ve Gastronomi Mutfak Sanatları bölümlerinin tamamının tesis içerisinde bilimsel üretimlerine ve eğitimlere devam edecek olması yanında mezuniyet sonrası kendi öğrencilerine de doğrudan istihdam sağlama noktasında projenin önemli bir işlevi de yerine getireceğine değinen Akpınar, projenin gerek mezun öğrenci gerekse bölge halkının geleceğine önemli katkıları beraberinde getireceğine dikkat çekerek renovasyon projei ile Chateau Lambousa’nın dünya standartlarında turizm hizmeti ve eğitimi veren bir çekim merkezi olacağını sözlerine ekledi.