GAÜ’den Yeşil Bir Girne İçin Mimarlık Yarışması

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Yeşil Bir Girne İçin Mimarlık Yarışması

Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Nurel Şirketler Grubu işbirliği ile ekolojik sürdürülebilirlik ve enerji korunumu konularına odaklı "Yeşil & Kıbrıslı: Yeşil Bir Girne için Yenilikci Düşünceler – Sürdürülebilir İş Yeri Tasarımı" başlıklı tasarım yarışması için başvurular başladı.

Yarışma, yeşil mimarlık felsefesi ve ilkelerine odaklanarak, Kuzey Kıbrıs mimarlık ve tasarım alanında, hem profesyonel anlamda, hem de mimarlık eğitiminde, çevresel bilinci artırmayı hedefliyor. Ayrıca, öğrencileri yerel bir bağlam içinde yerel kaynaklar ve malzemeleri, en son teknoloji ve tasarım yaklaşımlarıyla bütünleştirdikleri yenilikçi tasarım çözümleri üretmek konusunda cesaretlendirmeyi hedefleyen yarışma gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Kıbrıs bırakmayı öngörmekte.

GAÜ’den yapılan açıklamada, yarışmanın KKTC’deki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açık olduğu belirtilirken, öğrencilerin yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılabilecekleri bildirildi. İç Mimarlık, inşaat mühendisliği ve makina mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler, grup başının mimarlık öğrencisi olduğu gruplar içinde yarışmaya katılabilecekleri vurgulanırken, katılım ücretsiz olduğu belirtildi. 

Son başvuru tarihinin 01 Nisan 2013 olduğu yarışmada, projelerin teslim tarihi  06 Mayıs 2013 Pazartesi saat 17:00’a kadar olduğu açıklanırken, sonuçlar 13 Mayıs 2013 tarihinde ilan edileceği bildirildi.

Ayrıca yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye; http://architecture.gau.edu.tr/en/1960/announcements/student-design-competition-green-cypriotve http://www.nurelconstruction.com/sitelerinden ulaşılabileceği açıklandı.