Vize Sınav Duyurusu

Tarih: 21/03/2014

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemizin Akademik Takvimi geçen yıl Mayıs ayında (Mayıs 2013) üniversite Yönetim Kurulu’nda kararla yürürlüğe girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimlerin yapılma tarihi kesin olarak 22 Aralık 2013 tarihinde ( Karar no: 576) Resmi Gazete ile bilgimize sunulmuştur.
Her vatandaşın olduğu gibi siz öğrencilerimizin de oy kullanma hakkını engellemek gibi bir düşüncemiz olamayacağını ve hem öğrencilik hem de vatandaşlık haklarını korumanın bizim için görev olduğunu tüm öğrencilerimizin bilmesi gerekir.

21 Mart 2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda alınan karar doğrultusunda :
Üniversitemiz akademik takviminde belirtilen vize sınavları tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmayıp, 29 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecektir.
30 Mart 2014’te Türkiye Cumhuriyetinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere gidip oy kullanmak isteyen öğrencilerimizi de mağdur etmemek amacıyla 29 Mart ve 31 Mart’taki sınavlara telafi sınavı verilecektir. Bu sınavlara oy kullanmak amacı ile katılamayan öğrenciler uçak biletleri ve oy pusulaları ile Rektörlüğümüze en geç 4 Nisan 2014 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir . Bunların Rektörlüğümüzce onaylanmaları halinde halinde ücretsiz telafi sınavı hakkı verilecektir. İlgili sınav hakkı sadece 29 Mart ve 31 Mart tarihlerindeki sınavları kapsayacaktır. Bu sınavların telafi sınavları 28-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır

Sevgilerimizle bilgilerinize sunulur
Prof. Dr. Sadık Ülker